NOVINARSKA KONFERENCA: Humanitarna pomoč Ukrajini – največja akcija za tujino v zgodovini Slovenske Karitas

Slovenska karitas z zbranimi sredstvi pomaga Ukrajini na različne načine in ob tem sodeluje z različnimi donatorji in partnerji. Ob tem je sodelovala tudi s SBC – Klubom slovenskih podjetnikov, ki je preko svoje dobrodelne organizacije Rdeča žoga prispeval za nakup najnujnejših potrebščin za otroke v Ukrajini in ureditev otroških kotičkov v begunskih centrih Karitas SPES.

Kot članica SBC je novinarsko konferenco, ki je bila 2.6.2022, zastopala naša pomočnica direktorice Katarina Ložar in ob tem podala izjavo:

˝Kot članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov sem izjemno hvaležna vsem, ki so darovali sredstva za pomoč otrokom. V klubu nismo le podjetniki – v prvi fazi smo ljudje – starši, sestre, žene, otroci. In ko misel preide na dejstvo, da se vojna dogaja na evropskih tleh, tako blizu – je edino pomoč odgovorno ravnanje. Še posebej pomembno se nam zdi, da bomo pomoč nudili v trenutku, ko je vojna po večini zapustila naslovnice slovenskih pa tudi svetovnih medijev, trpljenje številnih v Ukrajini pa se nadaljuje.˝

Več si lahko pogledate v prispevku RTVSLO.si

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174877569?s=tv