Vizija svetuje

Domov Vizija svetuje Kako zaprem svoj s.p.?

Kako zaprem svoj s.p.?

Objavljeno: 24. marec, 2020

V kolikor se boste v tej izredni situaciji (zaradi Covid-19) odločili za zaprtje svojega s.p., je v nadaljevanju nekaj napotkov, kako to storiti:

Najprej morate 15 dni pred nameravanim zaprtjem obvestiti Ajpes (osebno ali po emailu) z obrazcem – Obvestilo-o-prenehanju

Obvestilo mora vsebovati naziv in naslov podjetja, matično številko, datum zaprtja s.p., datum oddaje in vaš podpis.

Prav tako morate opraviti izpis iz poslovnega registra najmanj tri dni pred zaprtjem s.p., katerega izpolnite sami preko eVem portala ali pa se oglasite na Spot točki oziroma se najavite po mailu. Za to je potrebno predložiti osebni dokument in davčno številko.

V 8 dneh se je potrebno odjaviti iz obveznih socialnih zavarovanj z obrazcem M2, prav tako na Spot točki ali preko portala eVem. Skladno s tem si morate priskrbeti drugo obliko socialnega zavarovanja.

Ne smete pozabiti zapreti tudi vašega poslovnega TRR na banki in oddati davčnega obračuna akontacije dohodnine 60 dni po zaprtju s.p. ter dohodnine od dohodka iz dejavnosti na dan prenehanja opravljanja le te. Dokumente oddaste preko sistema e-davki.

Za dodatna vprašanja se lahko obrnete na nas in z veseljem vam bomo pomagali. Vabimo vas, da si ogledate povzetek na naši video vsebini.

 

Nazaj


Morda vas utegne zanimati tudi:

© 2016 - 2020 Vizija računovodstvo d.d., vse pravice pridržane. | Piškotki | Varstvo podatkov