Vizija v medijih

Domov Vizija v medijih Finančni kontroling za podjetja je vaš prihranek, ne strošek!

Finančni kontroling za podjetja je vaš prihranek, ne strošek!

Objavljeno: 08. julij, 2021

Večina podjetij se ne zaveda, da je finančni kontroling za podjetja njihov prihranek in ne strošek. Preberite si več o nasvetih najboljših računovodij pri nas!

Ali ste vedeli da ima skoraj vsako veliko uspešno podjetje v Sloveniji oddelek za finančni kontroling? V kolikor gre za manjše podjetje, je v večini primerov praska, da le ta najamejo zunanjega strokovnjaka. Zakaj? Ob svetovanju izkušenega strokovnjaka boste vaš finančni vložek spremenili v prihranek in ne v strošek. Vas zanima kako? Berite dalje.

Kaj sploh je finančni kontroling za podjetja, smo povprašali Andrejo Prislan, direktorico podjetja Vizija računovodstvo, in pa njeno desno roko Katarino Ložar. ”Kontroling na enostaven način pokaže realno stanje poslovanja samega podjetja. Tu namreč ni več govora o računovodski »kontroli« v okviru zakonskega poslovanja, vendar gre tu za poslovodno računovodstvo. Z drugimi besedami, gre za nekakšen sistem neodvisne analitike in sprotnega spremljanja poslovanja specifičnega podjetja”, sta še dodali vodilni na čelu največjega slovenskega računovodskega podjetja pri nas.

Podjetja zaupajo znanju in strokovnosti

7517395113aa57bf3c839c6edae3f681[1]Finančni kontroling za podjetja se tako izvaja v štirih fazah in sicer planiranje, kontroliranje, informiranje in usmerjanje. Partnerstvo in sodelovanjem med računovodjo in podjetjem, bo tako podjetnikom pomagalo pri sprotnih odločitvah o rasti in vodenju. Ker se hitro rastoča podjetja mnogokrat srečujejo z odločitvami in dilemami, ki imajo zaradi tega lahko velike posledice, je dober računovodski strokovnjak s pomočjo tehnologije lahko kos vsemu.

Vse to pa se ne nanaša samo na velika in mala podjetja, vendar je kontroling prav tako priročen za računovodstvo v javnem zavodu in za ostale oblike združb, kot so ostale neprofitne organizacije in delniške družbe. Pri Viziji se dobro zavedajo, kako ključno je, da dodobra spoznajo vsak specifičen primer in industrijo vsake posamezne stranke, saj jim le na tak način lahko svetujejo in nudijo pravilno finančno usmeritev. Prav iz tega razloga zaposlujejo več kot 100 strokovnjakov, njihov glas pa seže tudi čez meje naše male državice, vse do Slovaške, Srbije, Hrvaške in pa Bosne in Hercegovine. Veljajo za enega najbolj ustrežljivih in prijaznih računovodskih servisov in pravzaprav ni nobeno naključje, da Vizija ne velja samo za največje tovrstno podjetje pri nas, temveč tudi za najbolj uspešno.

Dobra partnerstva prinašajo boljše rezultate

V računovodstvu se ženske vedno bolj prebijajo v ospredje. Gre za panogo, ki zahteva natančnost in iznajdljivost, ravno v tem pa so ženske odlične. Tudi Andreja in Katarina sta zaslužni za veliko večino poslovnih uspehov Vizije, sam uspeh podjetja pa pripisujeta zaupanju, ki ga razvijata z vsako posamično stranko.

Cilj dobrega partnerstva je torej zaupanje. Če se zanimate in iščete eksperta na področju računovodstva za vaše mikro ali večje podjetje ali pa vas zanima računovodstvo v javnem zavodu, je Vizija kot največji računovodski servis v Sloveniji prava izbira za vsakogar. Pod vodstvom izkušenih računovodij, bo vaše podjetje z najboljšim partnerjem izkoristilo svoj polni potencial. Saj veste kaj pravijo? Za vsakim uspešnim podjetjem stoji uspešen računovodja.

Nazaj


© 2016 - 2022 Vizija računovodstvo d.d., vse pravice pridržane. | Piškotki | Varstvo podatkov